Wie zijn wij?

Wij heten Minidisco. Maar lange tijd was onze artiestennaam in Nederland DD Company. Liedjes als Theo Theo, Hokey Cokey, Dans Met Tante Rita, Ze Kunnen Zeggen Wat Ze Willen, Klap Klap Stap Stap, Ik Ben Ik en Tsjoe Tsjoe Wa zijn hier heel bekend. Maar de kans is groot dat je ze in het buitenland ook tegenkomt, want we nemen ze op in vele talen. In het buitenland verschijnen ze onder de naam Minidisco English, Minidisco Deutsch, Minidisco Español, enzovoorts.

Didi Dubbeldam

Tekstschrijver van de liedjes en het aanspreekpunt van Minidisco. Na haar studie ging Didi naar het Spaanse eiland Mallorca, waar ze een groothandel opzette in producten voor de entertainmentbranche. Daar zag ze een grote markt ontstaan voor dansmuziek voor kinderen. Haar ervaringen in Spanje nam ze mee terug naar Nederland, waar ze samen met Jan van der Plas Minidisco opzette.

Jan van der Plas

Componist en producer van de liedjes en daarop ook vaak als zanger en gitarist te horen. In vele hoedanigheden actief in de muzieksector: als muzikant, muziekjournalist, docent en voorzitter van de brancheorganisatie. Voor zijn boeken De Muzikantengids en 50 Jaar Nederpop ontving hij de Pop Media Prijs.

Minidisco staat voor plezier!

De liedjes en clips van Minidisco komen tot stand met de hulp van heel veel mensen: zangers, zangeressen, muzikanten, dansers, danseressen, technici, striptekenaars, animators, editors, enzovoorts. Zonder hen zouden we zo veel moois nooit kunnen maken! We maken alles in onze studio op het voormalige Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Adres

Minidisco BV

Studio: Marinevliegkamp 326c, 2236 ZZ Valkenburg, Nederland


Adres voor navigatie: 1e Mientlaan 75, 2223 LA Katwijk, Nederland


Postadres: Baron Sweerts de Landas Wyborghstraat 8, 2225 TE Katwijk, Nederland

Contact

Impressie van Lulu van Minidisco is aan het dansen