Minidisco op je kinderfeestje

Minidisco KinderfeestjeHoe leuk is het om te dansen op een kinderfeestje? Niet gewoon dansen, maar een minidisco! Alleen: welke liedjes moet je draaien en hoe kleed je het leuk aan? Didi Dubbeldam van Minidisco weet er het fijne van.

Tip: Bekijk onze Kinderliedjes 

 

VEELGESTELDE VRAGEN:

Wat is een goed liedje voor een minidisco?

Een goed liedje voor een minidisco is een liedje waar kinderen gemakkelijk op kunnen dansen met eenvoudige bewegingen, die kinderen gemakkelijk kunnen aanleren om er daarna enthousiast aan mee te kunnen doen. Wij willen graag dat kinderen plezier beleven aan muziek en dansen. Voor ons hoeft de tekst niet altijd ergens over te gaan.

Wij besteden veel zorg aan de compositie, zang en opname van de liedjes. Liedjes voor kinderen behandelen wij net als liedjes voor volwassenen; onze kinderliedjes krijgen juist nog meer aandacht. Wij zorgen altijd voor een "spannend" muziekarrangement. Het mag nergens saai worden. Kinderen zijn heel kritisch, dus het moet wel goed zijn.

Liedjes die het goed doen, zijn de bekende hits als: Dans Met Tante Rita, Tsjoe Tsjoe Wa, Theo Theo, Klap Klap Stap Stap, Dance-instructor, Ze Kunnen Zeggen Wat Ze Willen, De Wekker, De Dieren Uit De Dierentuin en Zombiedans.

Wij hebben ook een peuter- en kleuterlijn. Daarvan zijn bekende en traditionele liedjes als: In De Maneschijn, De Wielen Van De Bus en Klap Eens In Je Handjes populair, maar ook onze eigen producties als Ziek, Boodschappen Doen en Waar Is De Poes? slaan goed aan bij kinderen.

Als je voor je kinderfeestje thuis een minidisco wilt organiseren, wat zijn dan de tips (ook qua aankleding)?

Een minidisco thuis is natuurlijk heel eenvoudig te organiseren met bijvoorbeeld een discobol, of met verschillende gekleurde lichtjes.

  • Maak een leuke afspeellijst van de liedjes die je wilt gaan gebruiken.
  • Een kinderfeest kan natuurlijk ook een themafeest zijn (bijvoorbeeld dierendisco, cowboydisco, Spaanse disco, etc.).
    Kinderen kunnen zich in dat thema verkleden.
  • Tussen de liedjes door kun je dansspelletjes doen, zoals een ballonnenspel of een zitspel.
    (Op het moment dat de muziek uit gaat, moeten de kinderen zo snel mogelijk op de grond gaan zitten. Degene die het laatste zit, is "af". Dit gaat zo door tot er nog maar twee kinderen zijn overgebleven, waarvan één kind dan de winnaar wordt. Dit kun je ook variëren met bijvoorbeeld stilstaan, of op één been staan.)
  • Je kunt kinderen zelf een dansje laten verzinnen op een liedje.
  • Je kunt een videoclip maken van een dansje dat ze goed ingestudeerd hebben.

Verzorgen jullie ook discofeestjes thuis?

Wij verzorgen geen Minidisco feestjes, maar er zijn heel wat bedrijven die dit wel aanbieden.

Is een minidisco alleen leuk voor kleine kinderen of zijn er ook mogelijkheden voor grote(re) kinderen?

Wij zijn van mening dat een minidisco ook leuk is voor grotere kinderen. Bij een feestje met grotere kinderen zouden dan de wat snellere Minidisco nummers als: Dans Met Tante Rita, Ritmo Vuelta, Van Hier Naar Daar en Chocolade (Choco Choco) gebruikt kunnen worden.

Op de YouTube-kanalen van Minidisco vind je tekenfilms en dansinstructies voor verschillende Minidisco liedjes:
https://www.youtube.com/user/Peuterliedjes
https://www.youtube.com/user/ddcompany